Smukke og individuelle typehuse

Det er en kæmpe misforståelse, at typehuse behøver være kedelige, konforme og grimme at se på. Og det er også fejlagtigt at antage, at det behøver være dyrt at bygge selv fremfor at købe eller leje sin bolig. 

Da min familie og jeg voksede ud af vores lejede rækkehus, stod det klart for min hustru og mig, at vi ikke ønskede at gå på kompromis længere – det er livet simpelt hen for kort til. Så vi undersøgte markedet for byg selv huse, og kom frem til, at et funkishus, var det rigtige for os. For det første kunne vi godt lide enkeltheden og den strømlinede æstetik ved husene – den signalerer en ukompliceret hverdag, hvor rengøring og oprydning ikke behøver være kilde til store ærgrelser. For det andet var vi vilde med det faktum, at nye huse, er særdeles energibesparende – de er opført med store energibesparelser for øje, med isolerede vinduer og vinduesrammer og effektiv loftisolering samt gulvvarme i alle rum for optimal fordeling af den dyre varme. Vi regnede faktisk ud, at prisdifferencen på det hus, vi ellers ville have købt, og et byg selv kunne tjenes ind på få år, alene i det beløb, vi sparede i strøm, vand og varme.

Da vi havde fundet vores grund, gik udgravningen i gang under kyndig kontrol af en geotekniker, og vi fik udarbejdet en funderingsattest. Dette betyder meget, især hvis man evt. på et tidspunkt regner med at bygge til. Gennem hele forløbet bliver alting tjekket og dokumenteret, og når byggeriet er ved vejs ende, står du med et hus, der på ingen måde ligner et typehus, men derimod dit nye drømmehjem!