Sådan kom jeg i gang med at brygge øl

Sådan kom jeg i gang med at brygge øl

Jeg har – som mange af jer andre – altid været en stor ølfan. Det har været en af mine go-to-drinks, når jeg sad og skulle hygge med venner, se fodbold eller blot forkæle mig selv en weekendaften. Jeg har altid været fascineret af specielle øl frem for blot de klassiske, vi alle kender og ser overalt i de danske supermarkeder. Men der er dog én ting, som har gjort, at jeg har kunnet få fornøjelsen af at smage nogle meget unikke øl: Simpelthen at jeg er begyndt at brygge dem selv. Ikke blot er jeg vild med processen, men det er også en skøn måde at få en drik, der passer præcis til din smag. Og enhver drøm, du har haft, kan gå i opfyldelse. Senest har jeg for eksempel leget en hel del med hvedeøl, som altid har været lige til min smag, og det er som om, at øllen smager bedre, når man ved, man selv har brygget den, og når man ved, den er fyldt med gode råvarer. 

 

Hvordan kom jeg i gang? 

Godt spørgsmål. Egentlig har det været min egen motivation, men der er også et par steder, jeg har fået hjælp. For det første har jeg nogle bekendte, der selv arbejder med ølbrygning, og det var nemt for mig at spørge dem til råds. Dertil har jeg naturligvis også læst en hel masse omkring emnet online – en af de hjemmesider, jeg kan anbefale dig, som gerne vil i gang, er denne: https://www.hjemmebryggeren.dk/. Der finder du en masse information, som er enormt rar at have med, når du skal til at begynde din rejse mod at blive den næste super-brygger af skøn øl. 

 

Og så er det altså også lidt blæret at kunne sige til dine gæster, at den øl, de skal til at smage, har du selv brygget med dit eget udstyr. Hvis ikke du allerede har imponeret dine gæster, så gør du det i hvert fald ved at servere hjemmelavet øl… Det er der ikke mange, som kan sige, de har gjort!